18 januari 2016

Première Pumps en Penalties | perskit

Op maandag 18 januari was De Goudse Schouwburg het toneel van de première van de muzikale parodie Pumps & Penalties. Na het enorme succes van Vijftig tinten…de parodie, heeft dit team de handen nogmaals ineen geslagen voor een nieuwe productie: Pumps & Penalties. De rollen worden gespeeld door Birgit Schuurman, Han Oldigs, Maaike Martens, Jolanda van den Berg, Rutger de Bekker, Rein Hofman, Eva Poppink en Juneoer Mers.

Het is een verhaal over liefde en voetbal. Want waar drie voetballers en hun coach niets anders willen dan doorbreken in het betaald voetbal, willen drie bloedmooie vrouwen niets anders dan voetbalvrouw worden. Een heuse voetbalvrouwenmakelaar, gespeeld door Han Oldigs, zorgt ervoor dat zij elkaar vinden. Maar de meest getalenteerde voetballer van het stel wil niks van de golddiggers weten, hij vindt een vrouw waar hij volledig zichzelf kan zijn. Dat wil toch iedereen?

Alles en iedereen van betekenis in de voetbalwereld komt voorbij; van Louis van Gaal tot Johan Cruyff en Jack van Gelder en van Sylvie en Yolanthe tot Sabia. Roddelrubrieken, kwetsende spreekkoren, chantage, matchfixing en drugs. Alles gebracht met een fikse dosis humor, zang en een grote knipoog.

Over de groene loper kwamen BN’ers als Katja Schuurman, Anouk van Nes, Tineke Schouten, Joëlle Witsche (dochter van oud-voetballer Richard Witsche) en Sergio IJssel.

Jannie Post
jannie@senf.nl
020-620 8804

Bijlagen en downloads

PumpsPenaltys_Visual_HighRes.jpg
Download bestand
Pumps en Penalties 3100 (c) Leo van Velzen.jpg
Download bestand
Pumps en Penalties 9251 (c) Leo van Velzen.jpg
Download bestand
Pumps en Penalties 9472 (c) Leo van Velzen.jpg
Download bestand
Pumps en Penalties 2811 (c) Leo van Velzen.jpg
Download bestand
Pumps en Penalties 3388 (c) Leo van Velzen.jpg
Download bestand
Pumps en Penalties 2480 (c) Leo van Velzen.jpg
Download bestand