17 oktober 2018

Spectaculaire première voor Beernaert’s nieuwe voorstelling le Temps perdu

Isabelle Beernaert trapt tournee le Temps perdu af in Carré met groot live orkest.

Op zaterdag 20 oktober gaat de nieuwe voorstelling le Temps perdu van choreografe Isabelle Beernaert in een uitverkocht Carré in première. Niet zomaar een première, want ze zet letterlijk Carré op zijn kop. De ijzersterke dansers worden live begeleid door het 65-koppige Belgisch orkest La Passione. Met het orkest op het podium en de dansers in het midden van de zaal, belooft het een onvergetelijke en inspirerende première te worden.

De kracht van de Vlaamse choreografe en theatermaakster is om alledaagse ervaringen te vertolken tot uitzonderlijke choreografieën waardoor het publiek zichzelf in de dans herkent. In le Temps perdu laat Isabelle met vier koppels, die de vier seizoenen vertegenwoordigen, de rijkdom van het kleine, het vanzelfsprekende, zien. Pure, ogenschijnlijk alledaagse bewegingen worden opnieuw geïnterpreteerd, om de genuanceerde schoonheid te zoeken. Met het oplopen van de leeftijd en het verstrijken van de seizoenen, worden de koppels fragieler, maar sterker in hun samenzijn. De ademhaling, de rustmomenten, en de overgangen, zijn de essentie van het bestaan. Na acht danstheater-voorstellingen gaat de So You Think You Can Dance choreografe in le Temps perdu terug naar de essentie.

De première was binnen no-time uitverkocht. Op dinsdag 28 mei 2019 keren Isabelle Beernaert, haar dansers en het orkest terug naar Carré om een tweede keer dit spektakel neer te zetten. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via www.carré.nl. Alleen in Carré zal de voorstelling live begeleid worden door het orkest La Passione. Le Temps perdu is in heel Nederland te zien. Bekijk hier de hele speellijst.

Noot voor de redactie

Neem voor meer informatie of interview aanvragen contact op met:

Anouk van Schaik
anouk@senf.nl
010 5937 484

Beelden (high res) zijn hier te downloaden:


Bijlagen en downloads

le Temps perdu 2 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu 6 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu 5 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu 4 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu 3 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu 2 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu 1 - (c) Kim Vos.jpg
Download bestand
le Temps perdu (c) Manon Beernaert.jpg
Download bestand
le Temps perdu (c) Manon Beernaert 2.jpg
Download bestand