27 februari 2020

Igone de Jongh met eigen dansgala in Carré

Op 10 en 11 juni aanstaande staat Igone de Jongh met haar eigen dansgala in Koninklijk Theater Carré. Dit veelzijdige dansgala markeert haar zelfstandige carrière als ballerina. Ze stelt - in samenwerking met Koninklijk Theater Carré -  speciaal voor dit gala een bijzonder programma samen met diverse (inter)nationale gasten uit de wereld van ballet, (moderne) dans en muziek.

Igone: “Voor mij is dit een droom die uitkomt. Ik vind het geweldig dat ik in Carré sta, niet alleen omdat het Carré is, maar omdat dit mijn avond is. Een avond waarbij ik de regie helemaal in eigen hand mag nemen. Wat ik dans, met wie ik dans en hoe het eruit ziet. Ik kan met dit gala dans in de gehele breedte laten zien, al zal het door mij zo geliefde klassieke ballet uiteraard niet ontbreken”.

Madeleine van der Zwaan (directeur Koninklijk Theater Carré) is ook zeer verguld over het dansgala: “Igone is een fantastisch mens en ik vind het bijzonder om met haar samen verschillende werelden bij elkaar te brengen. Haar dans gecombineerd met de diversiteit van Carré. Ik verheug mij op de unieke voorstelling die we gaan presenteren”.

Als ambassadeur van de dans creëert Igone een avond die verrassend en veelzijdig is. Ze kiest ervoor om uniek materiaal te combineren met bijzondere samenwerkingen met mensen die haar inspireren. Zo zal ze enerzijds op het podium te zien zijn met haar oude danspartner Marijn Rademaker, maar anderzijds samen met Jan Kooijman, Wende en vriendin Chantal Janzen de variatie in de dans opzoeken. Deze ‘Igone-avond’ in Carré is bovenal een avond vol verrassingen.

De kaartverkoop van Igone in Carré is vandaag gestart.

Voor tickets en speeldata: www.carre.nl en/of De Nationale Theaterkassa: www.ntk.nl of bel 0900-9203 (45 c.p.m.).

Download high res. beeldmateriaal:

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interviewverzoeken kunt u contact opnemen met:

Eline de Wit
eline@senf.nl
010 5937 293
06 82 62 33 40

Bijlagen en downloads

Igone_Carre_01_MarkEngelen.jpg
Download bestand
Igone_Carre_03_MarkEngelen.jpg
Download bestand
Igone_Carre_02_MarkEngelen.jpg
Download bestand
Igone_Carre_01_MarkEngelen.jpg
Download bestand