14 november 2023

Tineke Schouten trekt de stoute Schouten schoenen aan in haar gloednieuwe voorstelling

(c) Roy Beusker

Twee jaar lang speelde Tineke Schouten vol uitverkochte zalen haar jubileumvoorstelling ‘Dubbel’. In 2022 vierde zij haar 40-jarige artiestenjubileum, welke bekroond werd met de prestigieuze VSCD-Oeuvreprijs, de prijs voor podiumkunstenaars die een grote bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse podiumkunsten. Nu is het tijd voor een gloednieuwe voorstelling, vanaf november te zien in de Nederlandse theaters en schouwburgen 'De Schouten schoenen aan'.

Tineke Schouten trekt de stoute schoenen aan! Ze gooit haar show nu eens over een andere boeg! Ze verstopt zich niet alleen achter een kostuum, nee: je ziet meer Tineke zelf, dingen die haar bezighouden! Met de billen bloot! Ze heeft roerige tijden achter de rug, de wereld staat op zijn kop. Hoe hang je dan nog de slingers op?

En, heeft Tineke dan echt een fetisj voor schoenen, telefoons of computers? Misschien moet ze eens haar ongezouten mening geven of een dieper gesprek voeren! Natuurlijk gaat Tineke samen met het publiek de boel relativeren en lachen om onze eigen tekortkomingen! Gelardeerd met de mooiste liedjes, begeleid door eersteklas muzikanten! Tineke op haar best! Een avondje onbedaarlijk lachen.

Na het overlijden van haar echtgenoot Hans Brunyanszki op 6 september jl. heeft Tineke de draad weer opgepakt en is hard aan het werk aan haar nieuwe voorstelling “Hans heeft altijd gezegd dat ik door moet gaan met mijn werk in het theater, dus dat doe ik.”

Op woensdag 15 november speelt Tineke haar eerste voorstelling in Theater De Meerpaal in Dronten.
De kaartverkoop voor de nieuwe voorstelling gaat ongekend hard. Meer dan de helft van de tickets zijn inmiddels verkocht. Zie voor de volledige speellijst: tinekeschouten.nl.

Patricia van Lieshout
Marketing & publiciteit